Monday, November 28, 2011

santai dihujung minggu

Assalamualaikum


Hujung minggu lepas mea taktahu nak wtpe kan , so abg mea pun ajak laa mea g tengok konsert kat Istana Budaya lepak dekat Laman Santai kan . Perghhhh ! giler ramai artis kat sini kan semua nya rock-2 lagenda . haha ! hampir berkarat bak kate Ali Terra Rossa . haha ! Dah lerr mea seharian tak tido kan , pastu pergi sana layan lagu rock kapak , habis berkapak-2 mate mea nie kan . Kol8 malam kiteorg pergi kesana , hope sangat tak ramai orang kan . Alhamdulillah mmg takramai sangat laaa kalau tidak berlaga-2 bontot kami kat sana , bengong kann . hehe :)

Ramai jugak laaa artis rock kapak yang ada kat sane , semua pix-2 ad kat dlm gambar tue . Nak cakap sorang-2 name mereka mmg taktercapai dek akal mea lahh kannn kannn kannn . Rock kapak bukan zaman mea okeyy .Tp mmg lagu-2 dorg ada yang mea tao , so bile part lagu yang tahu tue Mea melalak kat belakang macam konsert nie Mea yang punyak , hukksss :)


HAHA ! okee Mea gelak dulu tao . Semua orang yang sampai sane duduk layan rock-2 kapak nie nyanyi tp Mea nie sebok terjah makanan oke . haha ! nampak sangat kebulur yer so korang dah tao kan kenape rupa Mea sebegini rupa , bukan kerana ati terlalu gembira tetpai perot nie asek main lagu ' keronsong sajo ' pantang nampak makanan and bau makanan makin rancak dea berbunyik , bergendang bagai . Gemok ! gemok ! gemok . tp takpela selagi bole makan kannn kannn kannn nnt dah sakit semua tak leh makan tp Mea still lagi control takde laa semua nak melantak dah macam tong sampah pulak kan . hehe :)


Sebahagian dari family Mea yang g konsert tue , anak buah Mea saje amik mood nak tido laa tue dah start sandar-2 dkt ibu dea kan . haha ! Mana tak yer dea bukan jenis yang melayan konsert rock nie , kejap-2 boleh laa dea tahan mate dea tue kan . hakikatnya sekarang nie pun dea dah tidur kat sebelah Mea . comel kan dea , geram mea dengan dea nie . kecik-2 cili padi , kalau besar mungkin cili benggala agaknya . haha !


My big bro yang sangat teruja dengan konsert nie kerana kerana kerana beliau adalah sahabat baik Ali Terra Rossa oke so dengan Mea skali lahhh terjebak dalam kancah nie semua , haha ! Tp memang terbaik laa konsert nie , superrbbb seronok  so korang semua jomm laaa lepak Laman Santai setiap minggu ada artis yang akan menghiburkan korang kat sini . Minggu nie turn Kak Nora dengan Black mentor tema dea puisi . So if korang nak tao apa-2 sahaja agenda kat sana bole follow link nie just click button ' like ' Laman Santai Istana Budaya

 Suasana yang sangat gamat kat sane okee , sangat ramai okee datang lambat nasib korang laa kene berdiri pai lebam . Lepas tue korang dah bole timbang berat kompom turun punya cz berdiri lame sangat , hehe ! Harge makanan kat sini pun murah-2 sajo . nasik goreng baru RM1.50 jer , murah kannn murah kann , hehe !


muka yang sangat teruja oke bile dapat berjumpe dengan artis so ada sikit sifat batak kan , haha ! kutuk diri sendiri kan memang terbaik tp orang lain kutuk mara dan nak sentap lebih-2 pulak . haha ! korang kenal tak Mea dengan sape nie ??? yesss Ali Terra Rossa . haha ! skandal Mea okee . haha giler poyo nak muntahh !! haha !


Kali nie bersama Rahmat Mega pulak . sangat teruja erk dgn dea nie mana tak yer sangat lah cute but ada something yang mea dengar sal dea nie dan nampak okeee ttbe jadi cam takbape nak suke cz bukan Mea , haha .


oke nie sape lak erk ? ohhmaiigoddd lupe Mea taktahu name dea lahh . haha ! tp yang pasti dari kumpulan AX'L . kecik jer orang nya kan sangat someyy . Dea nie suke buat lawak laaa , dea suke wt muka someyy sangat . geram lakkk rase yer :) okee lahh Mea dh penat nak hapdet blog nie taktahu nak cakap apa lagi kan . So korang smua try lepak katsini oke :) kbye !


sekali sekala lepak dgn artis best
terasa diri nie macam artis jugak kan 
muka dh ada sikit
macam sape muka Mea nie ?
mari lahh teka .. hehe :)

Saturday, November 26, 2011

sakit

Assalamualaikum

Mea tetap TERTAWA walaupun pada hakikatnya hati Mea ingin MENANGES .
Mea tetap TERSENYUM walaupun sebenarnya  rase KECEWA sangat .
Mea tetap KUAT walaupun sebenar Mea dah tak mampu nak tanggung nya lagi .
Mea tetap SEMANGAT walaupun pada hakikatnya Mea sangat TERTEKAN dengan masalah nie .
Dan yang terpenting Mea tetap SABAR memandangkan segalanya baik sahaja sedangkan hatiku LEMAH dan sedang terluka .

apa yang mea merepek nie ??? 
oke mea just nak luahkan apa yang mea rase
demnn !! sangat tertekan . 

finally tunang kau gadis


ASSALAMUALAIKUM

seronok dalam ati nie tak tahu camne nak gambarkan seandainya kite telah dirisik dan ingin bertunang . kalau mea laa da sampai seru nak bertunang , mea akan heboh satu kampung , satu fesbik , satu blogger nie nak bagitahu yg mea telah dapat sekor kumbang yang sangat bertuah kerana memiliki mea . hahaha , time nie dh bukan kumbang mybe tembuan kerana sengatnya yg amat dahsyat . Ishh , mea lak rase berkobar-2 kan rase cam mea lak yang nak bertunang . Act nie kawan mea yang mea kenal dr kecik ' Siss Syeera ' . Takk sangke berkat kesabaran dea selama nie dengan kerenah si kumbang nie akhirnya mereka decide tuk bersatu . Yeaahhh ! congrats gadisss <3


Ya Allah sungguh besar rahmat yang Engkau berikan kepada mereka nie . Nie laa Siss Syeera yang mea maksudkan tadi , cantik kan beliau nie . Yess , mea pun ingin seperti beliau  tetapi orang cakap bia kite cantik lua dan dalam . Dulu mea selalu lepak dengan dea kalau mea balik kg tp sekarang Siss sangat bz lahh so takmau ggu dea sangat laaa . Tak sangke jodoh beliau sangat dekat , orang kampung mea jugak . hehe !  Dorang nie kalau gado dah macam hanjing dan kuching tao . tak lalu nak tengok , kasar sangat . hehe ! Jap-2 mea nak tunjuk jugak pasangan Siss Syeera nie jugak , hehe :)


korang jangan nak tanya-2 pulak okee , mane satu pasangan dea kan . Dah tentu-2 yang laki tue takkan yang girl tue pulak kan , giler apa kejadahnya my Siss nak tunang dengan girl tue . My Siss straight okee orang nya . Sangat handsome kan , dah macam pinang dibelah banyak-2 kali pulak . Mea rase sangat seronok bile dapat tao berita nie , takpayah nak kejutan sangat laa kan tok mea nie . Dorang nie akan melangsungkan pertunangan mereka 25.12.2011 di kg bukit badong , nie laa kg mea :) . Bila pulak turn mea nie erk ?? calon pun takde lagi nie . Kene laa pergi majlis Syeera nie amik berkat katenya , hehe . So pasni mea kene bersabar jer laa kan , pasti ada sinar disebaliknya . Tak sabar nak tunggu tarikh nie . So akhir kate dari mea and pasangan yang takpasti lagi sape nie , hehe ' SELAMAT BERTUNANG SYEERA&BUTTON ' . Mea suka tengok uols berdua so mea letak lah pix korang yang sangat sweet nie yang hampirr bersemuttt . hehe . 



oke Siss , mea sentiasa ingat pesanan Siss 
sentiasa bersabar dengan apa yang kite inginkan .
jangan sesekali merampas hak org , nnt kite kene benda yg sama . 
Mea doakan Siss berbahagia dengan dea oke .
takmo gado-2 lagi oke .
ilalaoveyou all , muah !

Thursday, November 24, 2011

buruk sungguh


video

nie lah keadaan bile kebosanan tahap melampau . sila laa dgr dengan penuh kasih syg oke :) karok bersama sahabat mea si shantek Qyla . suara sumpah hancur habis . lantak laa nk gak letak dalam nie . Even rase malu dah berbakul-2 nie , hahaha . hope korang terhibur dengan rakaman bengong nie .

sorry yer video senget .
credit to Qyla
lokasi at summit  

akhirnya mea terjebak jugak dlm cerite korean tv show

Assalamualaikum

sejak dua menjak nie mea takde update blog dengan story-2 yang menyeronokkan . Mane tak yer mea takde cerita nak update tok share dengan korang semua tp kali nie mea dah ader story , hehehe . Tadi dah buhsan sangat taktahu nak buat apa , mea melalak dengan anak buah mea . hanya mampoo karok kat dalam bilik , nak pergi tempat isteri rehat tue macam tak bape nak mampoo pulak kan , hehe .

so berbalik pada entry mea nie , mea suka mengikuti perkembangan blog kawan-2 mea yang mea sayang sekali antaranya belog sis yuyu nie klik sini . Sehari lw takfollow belog sis yuyu mesti tak sah . Mea suka bace , so entry sis yuyu hari nie berkenaan korean tv show . Hati mea nie takde lah excited sangat nak tengok cite tue pas sis yuyu hapdet belog dea kan ..


Nie laa cite yang sis yuyu maksudkan . Rase sangat kelakar lahh , mea tak minat langsung tgk cerita korean nie tapi tak camne tadi dok duduk depan tv tue dengan anak buah mea kan , skali akak ipar mea datang bising-2 nak tengok tv kate yer . Oke laa , mea pun wat taktahu online saje depan tv tue tanpa mengendahkan cerita yang akak ipar mea layan . Yee laa mea nie pulak sebok sangat layan Qyla kat fesbuk .

Dengan rase geram kat hati nie tetibe memuncak-2 kerana akk ipar nie gelak mengalahkan tengok mahajara mega pulak kan . Rase tertarik pulak tengok cerita tue kan , dengan muka mea yang agak bingung tue layan laa cerita tue sambil layan Qyla kat fesbuk . Oke tak dinafikan cerita nie sangat kelakar . Gelak besar kami bertiga oke . Puas sangat hampir terabai jugak kawan mea kat fesbuk tue . Tp mea pedulik hapa , tengok syok layan tb nie . 

Oke bile dh habis tengok cerita yang buat airmata mea nie kua baru mea tnya dekat akak ipar ' Kak Mas cite apa nie , bodoh sngguh laa , rase cam nak pangggg laki tue ' . Dengan selamba Kak Mas ' nie cerita Running Man ' . Oke betapa bodoh nya mea nie kan , suddenly teringat entry sis yuyu tadi . So now dah bole bayangkan kenapa sis yuyu sanggup delay hapdet belog dea . Korang kene try layan korean tv show nie , mmg terbaikkkkk :) . Walaupun mea tak hafal name pelakon-2 tue , tp mea pasti oneday nanti mea pasti tao . nantikan.... :)


rase sangat teruja bile dapat tgk cite bodo nie
setelah membace belog sis yuyu .
rase cam nak heboh satu blogger nie , ceeiitt
nasib baik akk ipar rakam setiap episod .
so bext week kite tengok lagi .
ilalaloveyou Running Man

Wednesday, November 23, 2011

auuummmmm

Berakhir sudah pencarian cintaku
Jiwa ini tak lagi sepi
Hati ini tlah ada yang miliki


Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri


Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu


Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu


Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Hati ini tak lagi sepi
Kini, aku tak sendiri


Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu


Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu


Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu


syg mamat tue dlm diam
tp dea dh ada gf
aku mampoo mendoakan kebahagian kau
takde laa lepas nie nak biy bby or otp lagi
terimakasih buat sy happy
walaupun ia hanya sementara :)

nothing .

YOU stop make me cried :'( I letih YOU. YOU tahu tak? Setiap malam menangis pasal YOU. I text YOU rindu rindu rindu. Tapi you endah tak endah je kan. I really trust with you oke . You dah buat I sayangg you then you taknak tanggung langsung apa yg I rasa. Duluu you suruh I sayang lebih dari segala galanya kan. Grrrr , geramnya . Oke  back to my topic :3 Yes, I did YOU. I sayang YOU lebih dari ex bf sebab I sayang youu --' Fikir tuu YOU

Sumpah I macam tak percaya YOU text cakap I tak mengharapkan YOU bagai. Tapi, I tak boleh terima YOU kawan dgn sebab terpaksa. Kesian tgk YOU mengharapkan I. Whatthehellareyoutalking --' Ya Allah sebak I , YOU. I call YOU tak pick up langsung YOU :'/ Sampai kan I tertidur call YOU tak pick up. Perut pun time tu tgh memberontak. Seriously, time tuu fikiran I macam pundek dah. Asyik fikir YOU je. Bangun tidur tadi pun tertunggu text dari YOU. Tapi takdaa :/ Sedih sangat. Orang yg I mengharap tak pedulikan I lagi :'( Kfineeeee

I dah taknak lagi luah banyak banyak kat sini. Bukannyaa I boleh dapat kasih sayang YOUU semula. Kalau setakat terpaksa pergi blah lah kay. I taknak semua tuu. You cari laa life YOUU sebenar. Yg boleh buat semua org faham YOUU :3

cinta mmg takbole dipakse right ??
oke hope  you dapat apa yg you nak
i penat sangat dgn semua nie .

Sunday, November 20, 2011

serabut urat saraf dalam kepala

Assalamualaikum :)

tengok dh terlalu serabut pai nak mula update blog nie pun dah taktahu nak mula cmne . Dok type then padam balik bengong pulak rase diri nie . kusut laa kepala nie pai dh taktahu nak luahkan camne , nak cite kat sape . Taksemua orang bole terima dan dengar apa masalah yang kite alami kan . skrg mea rasa macam nk hentak kepala mea nie kat dinding tepi katil nie . Elehhh macam mea berani buatkan ??? sebenarnya mea pernah buat tao hentak kepala kat dinding , tue yang skrg nie mea takmampo nak berpikir panjang dan dengan waras , hehehe . rase takut tak ? oke mea tak gilerr oke . masih waras :)

Konon yer bile kite hentak kepala kat dinding tue , semua masalah yg mea hadapi leh settle . Kau silap yer cik mea , mmg takkan settle laaa , makin bertambah ada lah . Andai kate kepala mea nie berdarah tak sia sia nak menghantar mea ke hospital kan pagi pagi nie . huh , letih laaa . Bole tak mea taknak pikir sal masalah nie ??? tapi mea kene hadapi gak kan . takpe mea try hadapi dengan tenang .

kepala mea skrg dah rase sangat berat lahh , mea rindo dengan Mr. Right mea skrg , apa lah yang dea tengah buat kan , langsung tak contact mea dh bape hari  nie kan . You , nenek mane ?? mea rindoo nenek laa , selalu lw mea ad masalah , nenek olwez dengan mea . nie yang mula rase macam nak menanges . Oke mea dah tak nampak huruf-huruf nie , so dah sampai waktu tok mea menanges dan luahkan segalanya . Nie lah cara mea kan .


walaupun dengan menanges tak dpt bantu pape
tp mea tetap suke menanges ,
sekurangnya apa yang kite tanggung xde lah berat sangat 
nenek , mea rindoo nenek
you , ilalaloveyousomuch :)

Thursday, November 17, 2011

jalan jalan bersama Mr. A kau Qyla

yeeehaaaa naik patah gaklaa kaki mea nie jalan satu hari . ehhhhh takde laa satu hari sangat kan . pandai sungguh mea nie bermuhung kan . Mea kua umah pun dekat tengah hari jugak laa , mane tak nya malam td tido lewat kan , sebok berborak dengan my sweetie fren nie , macam esok tak jumpe lagi kan pada hakikat tido umah dea nie , gelak puas-puas oke .

Perancangan kua hari nie nak pergi karok dengan handsome boy  , aduhh macam dah salah ayat nie puji lebih-lebih pun macam tak elok sangat pulak kan . itu dah satu pembohongan pulak kan tapi tak mengapa lah disebabkan hari nie dea nak belanja kami karok so mea puji dea berbakul-bakul oke Mr. A .


macam jauh sangat perjalanan mea nie an pai nak rehat-rehat bagai , pada hakikatnya baru jalan bape kilometer jer , dr hujung soping complex pai hujung . Alaaa kami g jalan jalan ke Sunway Piramid . wowww cite sal Sunway nie , mea dh lame giler takpergi sini tao . Dah macam orang batak rase yer semua nak tengok kan , hehehe . Daripada gambar nie , boleh nampak Mr. A Qyla tue . biar pun hanya nampak badan belakang yer tp sekurangnya mea ada gambar dengan dea dr my sweetie fren tue . rugi kau Qyla .


oke Qyla muka kau sikit jer lah interprem tak bole letak besar besar nanti jatuh pulak saham mea nie . jangan mara tao Qyla dah lame tak gurau dengan kau laaa , demnnn giler rindoo dekat kau nie , dah bape hari kite tak jumpe kan dah macam kapel lak rase yer nie . Nanti ada masa kite lepak lagi sampai lebam oke . Story mory lagi yer .


sabar okeyy sayang dengan apa yang terjadik
pasti ada hikmah yer .
satu hari nanti pasti Mr. A kau  tue
akan melamar kau sebagai gf dea .
Mea tumpang gembira oke .

Wednesday, November 16, 2011

gara-gara takbole tdoq

Assalamualaikum ,

mate nie taktahu nape takbole nak lelap kan . makin menjadi-jadi pulak 
mate mea nie saban hari . demnn !! pasni please jangan tidur siang , 
gara-gara tidur siang , malam tak leh nak tdoq
so tangan nie sonok sangat dok godek fesbok , rase macam nk edit picture lak
dengan pantas mea memilih pic kawan nie .

tunggu......




yeaahh , nie laa hasil kerja tangan mea , dlm hanya beberape minute saje okee 
so camne ?? ad kmajuan or tak nie ?? superrbb !! macam artis an :)
gelakkk , mea blajar edit pun dr anak buah mea . 
so enjoy okee .

if mea rajin godek fesbuk korang
korang pun berpeluang jugak . gambar anda pasti mea send kat wall
macam sahabat mea nie jugak .


pada hakikatnya bukan sebb mea nie pandai edit ,
tetapi tuan empunya pic nie mmg dh cantik
opsss !! pengakuan berani mea nie .
hope si gadis tdak membace belog ini .
mau bangga + riak takbur beliau .
sekian .

Monday, November 14, 2011

berjalan-jalan sajo bersama si tecik

seronok rasenya bile kita dapat melepaskan tencion dengan keluar dari umah nie
tak best gak an sasik berkurung dalam umuah sajo . 
so bile ader yang offer tok kuar dgn mea , so follow jela kan .
kali nie mea g berjimba dangan ank buah mea dan kengkawan beliau


at McD puncak alam

yesss , mea bersama mereka-mereka nie seharian okeyy .
sonok sangat lah weiii . 
dak-dak tecik disekeliling membuatkan diri mea nie cam kecik gak
nampak an muka mea sangat suci like dak form 2 , 

type sambil tersenyum plus gelak .


at saujana utama :)

yess , kali nie kami semua bertukar tempat lepak
mereka bawak mea g lepak saujana . kate nya ada tasik
hampeh gilerrr , ingat kan tasik dea besar , rupe nya tasik yang sekangkang kera jer .
mmg tak leh blah langsung but mea rase sonok jer :):)


mea yang sangat teruja dengan semua benda nie
amik pix pun nk control-control an .
act nie first time mea kua bertudung , so agak kekok . sikit-sikit nak betolkan shawl .
senyum sahaja :)


jalan-jalan kat dataran shah alam semata-mata nak amik pic 
konon yer lw amikk pic kat padang sangat gojes
tp sayang nie amik kai kamera fon jer
sangat shantek an , biasa lah fon sape lw bukan fon mea 
senyum lagi puas-puas .


mea bersama anak buah mea . eyka name yer
same besar kan kami nie . tp mea rendah plus gemuk
yang eyka nie , kurus n tinggi . 
dah macam papan bergerak okeyy :)


amboi main kasar nmpaknye :)

tengok pada topik entry nie dah tentu tao an
mesti gado punye laaaa .
huh sakitnya hati mea nie .
nape nak carik gado dgn mea nie ??

mea wt salah apa lak kat dea nie ?
okey lah , sorry if mea ggu life dea
bukan niat . tp tak perlu kot nak cakap mea camtu

mea pun ad perasaan gak an ,
benci laaa .
tgu lah turn mea nnt an . mea sekeh2 pale dea .

Sunday, November 13, 2011

. i will let you go .

hari yang sangat menyedihkan laa ,
mea rindo sangat kat dea ,
mane dea ilang nie nenek ?? mea dh tak tahan .

okeyyy , sekarang mea akan lepaskan dea .
mungkin itu yang terbaik skrg nie .
mea taknak seksa hati dan perasaan mea lagi .

mungkin ada hikmah disebalik semua yang terjadi nie 
saya akan lepaskan dea  .
selamat tinggal sayang .