Thursday, April 04, 2013

new house , new housemate ! rumah ku syurga ku


Assalamualaikum 

Dah lame rasanya mia tak hapdet blog kan . hari nie ada story yang mia nak share dengan kengkawan kat blogger nieee . Semalam mia dah masuk umah sewa yang baru, act mia takdela sewa satu umah , mia just sewa 1 bilik jer . Agak mahal sewa kat bandar Kuala Lumpur niee even sewa bilik . Mia terlintas jugak nak carik rakan sebilik . Tapi nak carik bukan yer mudah , lagi lagi dengan orang yang kite tak kenal latar belakang die kan . 

Bilik yang mia sewa tue sangat sangat selesa tao . katil semua dah siap sedia , almari pun dah ada tao plus meja makeup . Tapi bilik mia takde kipas hanya ada aircond . ceh nak mention aircond je pun . Tapi mia taktahan sangat dengan aircond nie hakikatnya kalau kat mah bonda mia tido dengan aircond plus kipas . mia just masuk bawak baju and keperluan lain jerr . Katil die bagi King Size okeee , so memang memang selesa tahap max . nak guling guling sampai jatuh kat lantai pun okeee . HAHA  So bab tue dah tak payah nak pikir pikir lagi :D

Rakan serumah ?? rakan serumah mia okeyy jer coz owner umah pun dok dengan mia jugak . Die belom kahwin lagi . best kan belom kahwin means muda2 dah ada aset sendiri , kang kahwin dah takpayah nak pikir beli umah kann . Owner umah tue share dengan rakan die . mereka dua dua cikgu okeee tapi takde laa dok mengajar kat sekolah nun sane tapi dorg kat kementerian pelajaran . Baik sangat mereka tue , mia nie dah laa nakal nakal tapi rasa sangat sangat kerdil pulak .


P/s : kalau ada sesiapa rase nak carik bilik sewa boleh contact mia erk . PEREMPUAN sahaja yerr . lelaki jangan dok gatal gatal nak dok sekali , sepak nanti , huhu :D Tapi share dengan mia tao :D

4 comments:

cik IchiGO said...

wah bestnya...

cikdamia sahaja. said...

cik Ichigo : bestt sangat sangat . bilik pun takde kipas but ada aircond :D . salam perkenalan :D

riema afifa said...

Riema tag akak . Jom lah join :) http://primadonny98.blogspot.com/2013/03/the-longest-giveaway-ever-by-ain.html

JUK DIN said...

selamat tinggal bersama housemate yg baik hati... wassalam.. done follow here.