Monday, May 30, 2011

. Masuk UIA ??? Menukar penampilan berTUDUNG ?? .

hye semua pembaca blogger yang aku kasihi .

sesak nafas aku nieh tak sempat nak mengupdate blog yang usang nieh , konon-konon yer nak update time kerje nieh haaa , tp masuk-masuk opis , lappy kat opis nieh boleh wt hal lak an , sakittt hatiii laaaaa !! . Sampai ke tengah hari tak der lappy nak buat kerja , dengan kerja bertimbun atas meja nieh , lagi lah stress an , nasib baik customer tadi tak kene maki dengan aku kan . Ehhh korang semua bagi lah sedikit pendapat macam mane nak hilangkan panas baran aku nieh ...


okeyy-okeyy berbalik kepada topik aku nieh , mesti korang ingat aku dapat masuk UIA kan ? hehhe , macam pelik lak an , hahahaha . Act bukan aku dapat masuk UIA tue sebagai student pun , aku juz anta adik Encik Boyfren masuk sane lah , Kalau aku masuk UIA , perghhhh , memang family aku buat kenduri 44 hari lah beb , hahaha


[ gambar : Terasa seronok pulak aku dok dalam UIA nieh teringat kesah-kesah and saat aku time masuk kolej dulu , nak daftar bagai , dok bawah pokok sambil usha mamat-mamat ensem kan . Tapi kat sini memang lain sikit lah tak der lah macam kat kolej aku dulu kan semua jejaka-jejaka malaya control ensem , sini semua nak pakai kopiah an , jalan sopan jer , tak der lah nak bergaya sakan , sedap mate memandang kan , sejuk perut mak mengandung ]


[ gambar : aku nieh dah lah ader alahan , tak boleh nak kene panas an , berpeluh sikit pun tak boleh , nieh lah akibatnya lw dok bawh pokok panas-panas terik macam nieh , naik dah gatal-gatal aku . Perghhhh time nieh hanya tuhan jer yang tahu macam mane rase yer gatal 1 badan nieh , nieh baru sebelah tangan aku jer , belom tengok tangan sebelah kiri , kaki , muka lagi . Muka aku lagi lah dah merah padam kan , Ya Allah dah macam pakai blusher satu muka rase yer . Bayangkan lah dari pagi sampai ke tengahari aku dok berjemur , dengan bahang panas tue kan , naik lah gegate nieh , betol ker ayat aku tue ?? hehe , lantak lah ]


[ gambar : nieh lah hasilnya bila dapat masuk UIA an , hahaha , jangan nak gelak sangat yer kengkawan , yesss nieh lah saya yang anda-anda kenal tue yer , stopp dr gelak , saya memang tak suke anda-anda gelakkan saya . Bagi yang kenal memang akan tergelak besar , dr tak pakai tudung jadik pakai tudung an ... Sejuk perut ibu mengandung kan , tp tue lah ini kerana aku kene masuk UIA tuk hantar adik Encik Boyfren masuk stdy , tue menukar penampilan seketika , Kalau dah sampai seru untuk aku bertukar imij , alhamdullah , anda-anda jangan lupe doakan yang terbaik untuk saye yer :):) Aku pun tengah usaha ke arah itu , amin ]


[ gambar : inilah rupa aku ketika memasuki perkarangan UIA , mula-mula datang tue memang agak comel dan terurus tetapi bila dah masuk 2 jam kat satu , seluruh badan aku dah naik gatal-gatal . Cube korang perhatikan betol-betol kat tangan aku tue , nampak kan tanda merah-merah tue , tue lah aku naik gatal-gatal . Tak tahan beb , dalam hati aku time nieh , ' weiiii cepatlahhh aku nak balikkkk , gatal nieh beb badan aku ' demmm . tak suke keadaan aku macam nieh , tue yang bile panas terik aku memang akan mengalami masalah macam nieh , nak g klinik pun malas jer , nanti dea bagi ubat gatal . tak suke ! ]


p/s : kepada sahabat-sahabat yang mengenali aku , stoppp dari gelakkan aku yer , jangan nak senyum sorang-sorang sangat lah , tunggu lah aku dapat seru kai tudung time tue , ko nengok lah aku kai tudung yang berbelit-belit tue , kompom comel an , okeyy , tengs korang cakap comel , membakar semangat nieh yang telah lame , dah jadik lemak pun , hahhaaha :):)



4 comments:

BlogIND said...

follow
www.areapanas.com

BlogIND said...

follow
www.areapanas.com

FAR said...

cehh..xpe2 at least berusaha ke arah tu okey la :)

kuciputersenyum said...

far : hehehe , agak rase tertipo ker ? tp giler janggal siot , dah lame xpakai an , ambik kau gatal2 badan aku semu , hahaha :):)