Friday, May 27, 2011

. Kecoh Pasal Orang Simbah Asid Pulak , Kini Di Area Ampang .

 hye semua pembace blogger yang aku kasihi ,


Semenjak dua menjak nieh tetibe fikiran aku asik memikrkan tentang kejadian simbah asid yang sangat berleluasa sekarang , bermula di Wangsa Maju . Baru minggu lepas aku jejaki cerita nieh , orang yang simbah asid neh ada dekat area Shah Alam . Apa motif mereka nieh yer ? aku terpikir adakah mereka nieh kecewa dalam percintaan dn berdendam dengan kaum wanita ?? kerana sehingga hari ini semua mangsa adalah perempuan .

[ gambar : inilah rupa saspek yang menyimbah asid di area Lembah Klang . ]

Pihak polis pesan kepada orang ramai jangan menyebarkan cerita palsu atau maklumat palsu mengenai orang yang menyimbah asid . Rasenya sekarang ini semua dah tahu pasal kes ini kan ?? Sangat takottt !!! g main jejauh okeyyy !! kes ini dikatakan penyimbah asid berbangsa INDIA dan kebanyakan mangsa gadis MELAYU . Banyak kejadian dilaporkan berlaku di area Bukit Bintang , Jalan Pudu , Brickfields , Bangsar , Desa Pandan dan yang terbaru Bandar Baru Ampang .



 [ gambar : merupakan salah seorang mangsa yang telah disimbah oleh asid ]

Sedih , kesian bila nengok gambar akak nieh ,
So, what we can do to avoid from being their victims :- 

  • Kalau tak ada hal penting, JANGAN keluar tak tentu hala kat jalan-jalan yang dah ada kes.
  • Elakkan lalu kat tepi-tepi jalan raya (side of the roads). Berjalan di tempat yang ramai orang. Eg : jalan bersebelahan dengan bangunan.
  • Sentiasa berjalan menghadap ke arah trafik bagi memastikan kita dapat lihat sesiapa yang dicurigai mendekati dan mengelakkan penjenayah simbah asid dari belakang.
  • Jangan buka tingkap sewaktu memandu kereta.
  • Kalau kejadian berkenaan berlaku jugak, simbah air banyak pada tempat yang terkena asid especially mata.
  • Bawak payung sebagai senjata or to avoid from the acid. Atau pon maybe handbag kita boleh dijadikan senjata untuk elak simbahan tersebut.
  • Pastikan tiada sesipa yang mengekori sewaktu berjalan di tempat letak kereta.
  • Jangan keluar berseorangan, lagi ramai lagi bagus.
  • Alert pada honda EX5 WPV4963, lelaki india dua orang, ada bakul di depan motosikal dan memegang botol.
Sangat scaryyy.. Bayangkan kalau dia buat sindiket pulak. Tak pun dah datang dekat tempat kita ni kan. Tiba-tiba jog kat Tasik Titiwangsa dia duk belakang kita!


Tapi aku sedikit pelik lah , nape sampai sekarang polis masih lagi tidak berjaya nak menangkap panjahat nieh ?? bukan maklumat semua dah ada ker ? No pendaftaran pun ada kan ? so nape pihak polis masih belom berjaya membuat tangkapan . Hope pihak polis dapat menangkap penjenayah nieh secepat mungkin , kerana semalam penjenayah ini telah sampai area Bandar Baru Ampang so saya takutlah coz itu area rumah saya . OMG !! hope cepat lah settle benda nieh .

4 comments:

Aleeya Farhana said...

btol2..sgt tkt...polis,,tlgla tgkp org ny cpt...

kuciputersenyum said...

aleeya : menakutkan an , dah lah ampang tue dekat dgn umah n opis aku nieh , serammmmm !!!

airuni said...

aku ag seram.. ari2 merempit.ko skurangnye ade pendinding jugak.. huhuu,,

kuciputersenyum said...

airuni : tue lah pasal , tempat kejadian dah ler dekat dgn opis ko , skrg dea ader kat area bukit indah ampang